dinsdag 16 februari 2010

FloraHolland probeert schade voor boomkwekers te beperken

FloraHolland probeert schade voor boomkwekers te beperken

27 JAN 2010

Met extra keuringen op bedrijven die liggen binnen de zone waar niet meer mag worden gehandeld, probeert FloraHolland de schade voor boomkwekers als gevolg van de vondst van de boktor zo veel als mogelijk te beperken.

FloraHolland probeert schade voor boomkwekers te beperkenFloraHolland heeft een vestiging in Boskoop die net buiten de 2 kilometerzone ligt. De handel kan daar dus gewoon voortgaan. Volgens de veiling zorgt de vondst van de boktor en de maatregelen die het ministerie van landbouw in het kader van Europese regels heeft moeten nemen, voor een 'verontrustende situatie' voor de boomkwekers.

De veiling kondigt aan zijn best te doen om de economische schade zo veel als mogelijk te beperken. Zodra een kwekerij is gecontroleerd door de Plantenziektenkundige Dienst en er geen tekenen van de aanwezigheid van de tor wordt gevonden, mag het bedrijf weer handelen. FloraHolland speelt daar op in, zodat zo'n bedrijf dan ook zo snel als mogelijk weer kan afzetten via de vestiging in Boskoop.



Stuur door
Print

 
[bron: vakbladvoordebloemisterij]


Geen opmerkingen:

Een reactie posten