maandag 15 februari 2010

ING: 'Pas eind 2010 weer positieve groei van export snijbloemen'

ING: 'Pas eind 2010 weer positieve groei van export snijbloemen'

29 JAN 2010

De agrarische sector in het algemeen zal weer opbloeien in 2010, verwacht de ING. Alleen de snijbloemensector blijft het voorlopig moeilijk houden, blijkt uit het Kwartaalbericht Agrarische Sector van deze bank.

ING: 'Pas eind 2010 weer positieve groei van export snijbloemen'Na de inzinking in de export van begin 2009 treedt er bij de snijbloemen maar mondjesmaat herstel op. Er is wel groei, maar die verloopt langzaam en bovendien zijn de cijfers nog negatief. De ING verwacht dat de groeicijfers in de snijbloemen pas eind 2010 weer positief zullen zijn. De gemiddelde groei zal dit jaar echter uitkomen op -4 procent, meent ING. Overigens gaat het Kwartaalbericht Agrarische Sector wel uit van een positieve prijsontwikkeling.

Stijging export op UK en Rusland

Voor de potplanten geldt een ander verhaal: de dip van begin 2009 duurde korter in de planten en er was al weer sneller sprake van groei. Die trend zet door in 2010, verwacht ING. De volumegroei kan volgens de bank uitkomen op 2 procent.

Verder winnen de dollar en de pond weer aan kracht, zodat export naar landen buiten de Eurozone weer gunstiger wordt. Volgens ING zal de export naar bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, Polen en Rusland substantieel stijgen.



Stuur door
Print

 
[bron: vakbladvoordebloemisterij]


Geen opmerkingen:

Een reactie posten