zondag 7 februari 2010

Vervolgonderzoek naar plantversterkers tegen valse meeldauw

Vervolgonderzoek naar plantversterkers tegen valse meeldauw

04 FEB 2010

In 2010 komt er een vervolgonderzoek naar plantversterkers, die de Impatiens walleriana langer beschermt tegen een aanval van valse meeldauw. Onderzoek in 2009 leidde nog niet tot een bevredigende oplossing.

Vervolgonderzoek naar plantversterkers tegen valse meeldauw Filip van Noort maakte tijdens de landelijke bijeenkomst Eenjarige zomerbloeiers, op 3 februari georganiserd door LTO-Groeiservice, bekend dat er in 2010 een vervolgonderzoek gaat komen.

Kaliumfosfiet heeft effect

Een van de resultaten uit dat onderzoek in 2009 was dat het toedienen van kaliumfosfiet de Impatiens walleriana langer dan twee weken extra bescherming biedt tegen een aanval van valse meeldauw. Het vervolgonderzoek in 2010 richt zich op de hoeveelheid kaliumfosfiet die aan een plant gegeven kan worden, maar gaat ook zoeken naar alternatieve plantversterkende middelen.


Voordat de WUR-onderzoeker zijn presentatie hield, bezochten de ruim vijftig telers en adviseurs het perkplantenbedrijf van Jan van Adrichem in Monster. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de teelt van 12 cm potten. De laatste fase in het teeltproces en de afzetfase zijn volledig geautomatiseerd. De middag werd besloten met een rondleiding over het zaadbedrijf van Syngenta.



Stuur door
Print

 
[bron: vakbladvoordebloemisterij]


Geen opmerkingen:

Een reactie posten