maandag 8 februari 2010

Groothandel Californië: 'Geen tekort aan rozen Valentijn'

Groothandel Californië: 'Geen tekort aan rozen Valentijn'

03 FEB 2010

Sommige bloemisten in Amerika vrezen een tekort aan rozen voor Valentijn vanwege de vorstperiode die in Colombia heeft plaatsgevonden. De Amerikaanse groothandel denkt alle orders wel te kunnen vervullen. Dat meldt de website marketwire.com.

Groothandel Californië: 'Geen tekort aan rozen Valentijn'Bloemisten in Amerika maken zich zorgen over bloemenleveringen uit Colombia. Rozentelers hadden daar half januari last van de vorst, juist nu de productie goed op gang moest blijven voor Valentijn. Amerikaanse bloemisten vragen zich af of er wel genoeg rozen beschikbaar zullen zijn voor deze bloemendag bij uitstek.

De groothandel in Californië verwacht echter, onder andere door samenwerking door de handel, aan alle vraag te kunnen voldoen. Californische groothandelaren zoeken bijvoorbeeld naar alternatieve leveranciers, zoals uit Mexico, uit andere landen in Zuid-Amerika dan Colombia. Ook worden rozen betrokken bij Californische rozenkwekers. Voor een tekort hoeft niet te worden gevreesd en naar verwachting zijn de bloemen ook niet duurder dan vorig jaar, meldt de groothandel.

Bron: Marketwire.com



Stuur door
Print

 
[bron: vakbladvoordebloemisterij]


Geen opmerkingen:

Een reactie posten