woensdag 10 februari 2010

'Nieuwe naamgeving nodig bij lelies'

'Nieuwe naamgeving nodig bij lelies'

01 FEB 2010

Voor lelie zal de diversiteit van nieuwe kruisingsvormen op korte termijn zodanig toenemen dat nieuwe naamgeving nodig is. Dit kwam naar voren kwam tijdens de jaarlijkse leliestudiemiddag van lelievereniging West-Friesland en CNB op vrijdag 29 januari.

'Nieuwe naamgeving nodig bij lelies''Soortkruisingen worden de toekomst, hield Arie Alders van veredelaar Mak Breeding in Wieringerwerf de meer dan 100 aanwezige broeiers en bollentelers voor. 'Daarbij ligt de focus op diverse nieuwe kruisingsvormen, zoals OA, TA en OT, die naar verwachting op korte termijn op de markt komen. Hiermee wordt het aanbod van leliegroepen nog groter'', aldus Alders.

De diversiteit aan kruisingen dwingt ook nieuwe naamgeving af. 'We zullen als leliesector werkbare namen moeten verzinnen om het overzicht en de herkenbaarheid van de verschillende leliegroepen te verbeteren, met name voor de handel in bollen en bloemen door de hele keten heen.'

Alders verwacht dat er in 2050 enkele groepen overblijven zoals OT, LO,LA en nieuwere groepen. De groepen Oriëntals, Aziaten en Longiflorums zullen dan niet meer bestaan.



Stuur door
Print

 
[bron: vakbladvoordebloemisterij]


Geen opmerkingen:

Een reactie posten