zondag 7 februari 2010

Open einde actiebijeenkomst

Open einde actiebijeenkomst

05 FEB 2010

De actiebijeenkomst die 4 februari in Nieuwegein werd gehouden leverde geen concrete afspraken op. Ruim honderd telers en andere betrokkenen konden hun inbreng leveren in de oorzaken én mogelijke oplossingen van de crisissituatie in - met name - de glasgroenten, maar daar bleef het bij.

De bijeenkomst was georganiseerd door de website foodlog.nl. Twee artikelen op de site riepen nogal wat discussie op. Eén artikel bevatte uitspraken van Fred van Heiningen, directeur van Rabobank Westland. In Nieuwegein benadrukte hij dat er wel iets moest gebeuren in de glastuinbouw, omdat anders het areaal wel eens flink zou kunnen teruglopen. Hij wees op het belang van samenwerking (in een beperkt aantal clusters) en aandacht voor de markt.

Peiling over structureel discussieplatform

Die twee onderwerpen beheersten de avond, maar de meningen liepen sterk uiteen. Presentator Dick Veerman (van foodlog) probeerde aan het einde van de avond telers, handelaren en andere betrokkenen warm te maken voor een structureel discussieplatform op internet. Een dergelijk platform zou kunnen leiden tot initiatieven die de sector zouden kunnen helpen. Met het opsteken van vingers moest duidelijk worden hoe groot de belangstelling daarvoor was. Die 'stemming' leidde vooralsnog niet tot een besluit. En daarmee eindigde de discussiebijeenkomst met een open einde.



Stuur door
Print

 
[bron: vakbladvoordebloemisterij]


Geen opmerkingen:

Een reactie posten